Energetický mix EÚ 27 - Woltemar, Richard
Energetický mix v členských krajinách Európskej únie v záujme jednotlivých vlád, alebo medzinárodných energetických spoločností. Prijatie národných akčných plánov a znižovanie spotreby palív a ochrana životného prostredia. Zloženie energetického mixu EÚ: ropa, uhlie, zemný plyn. Vlastná ťažba plynu v európskych krajinách. Diverzifikácia dodávok zemného plynu - LNG. Vnútorný energetický trh. Výroba elektrickej energie. Prepojenie sietí v rámci EÚ.