Európska energetická bezpečnosť a energetická bezpečnosť Slovenskej republiky - Ščepán, Michal
Analýza energetickej bezpečnosti Európskej únie z pohľadu diverzifikácie zdrojov, prepravných trás a liberalizácie vnútorného trhu. Vysoká externá závislosť na dovoze energetických zdrojov. Diverzifikácia strategických partnerov a dodávateľov. Aspekty energetickej bezpečnosti Slovenskej republiky a možné alternatívne návrhy.