Právne následky porušenia záväzkov medzinárodného práva - protiopatrenia štátov a sankcie medzinárodných organizácií - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Problematika vynútenia medzinárodnoprávnych záväzkov nenásilnými prostriedkami. Legálne nenásilné protiopatrenia štátov a donucujúce prostriedky medzinárodných organizácií bez použitia sily. Prijateľná a prístupná forma tzv. svojpomoci. Sankcie medzinárodných organizácií ako kolektívne protiopatrenia - nenásilné represálie, retorzie, ekonomický nátlak.