Fungovanie EU ETS po roku 2012 - Mojžišová, Lucia
Analýza zmien, ktoré sa uskutočnia v systéme obchodovania s emisnými povoleniami v Európskej únii po roku 2012. Zlepšenia v tretej fáze zamerané na zvýšenie konzistentnosti a efektívnosti EU ETS v rámci sektorov krajín a na zníženie transakčných nákladov spojených s menšími zariadeniami. Citlivé otázky týkajúce sa dopadov na konkurencieschopnosť a potenciálny únik uhlíku - carbon leakage. Tri hlavné existujúce možnosti riešenia tohto problému.