Systémové príčiny a geopolitické dôsledky súčasnej globálnej krízy - Grančay, Martin, 1984-2024
Bezprostredné príčiny a systémové korene súčasnej globálnej krízy. Analýza vývoja na hypotekárnom trhu v USA. Dôvody vzniku hypotekárnej bubliny a dôsledky jej prasknutia na svetové finančné trhy. Systémové príčiny krízy. Možné geopolitické dôsledky krízy.