Metódy hodnotenia regionálnej konvergencie - Buček, Milan
V empirickej aplikácii sa stále viac skúma otázka, ako prispievajú politiky Európskej únie ku konvergencii. Na meranie regionálnej konvergencie sa používa celý rad metód. Medzi najčastejšie patria beta-konvergencia, sigma-konvergencia, koncepcia konvergenčných klubov a metóda Markových reťazcov.