Teoretický rámec systému obchodovania s emisnými povoleniami - Mojžišová, Lucia
Analýza a porovnanie dvoch základných systémov obchodovania s emisnými povoleniami a to systém „limit a obchod“ a systém „základ a kredit“. Výhody respektíve nevýhody využitia environmentálnych daní resp. obchodovateľných emisných povolení pri rozhodovaní medzi týmito dvoma nástrojmi environmentálnej politiky.Spôsob alokácie povolení, prostredníctvom aukcie alebo ich vydanie bezplatne.