Teoretické koncepty zdôvodňujúce rozdiel v odmeňovaní mužov a žien - Svoreňová, Soňa
Teórie ktorá zdôvodňujú rozdiel v platoch na základe pohlavia. Prezentácia širokého spektra teórií, od teórie dobrovoľnej voľby až po teórie diskriminácie. Realita v Európskej únii a na Slovensku.