Svetová ekonomika a biosociálny systém - Krištanová, Anna
Autorky sa zamerali na globálne problémy, ktoré rozdelili do jednotlivých skupín.Venujú sa najmä demografickým, ekologickým problémom a problémom trvale udržateľného rastu. Na záver navrhujú pomocou analytickej metódy, dedukcie a popisnej deskripcie spôsoby zlepšenia fungovania svetovej ekonomiky - globálnej otvorenej spoločnosti.