Obhajoba liberálnej hospodárskej politiky ekonómami klasickej ekonomickej školy - Moravčík, Miloš
Identifikácia pilierov ekonomickej slobody v učení Adama Smitha, Davida Ricarda, Johna S. Milla a Jeana B. Saya. Učenie a vedecké názory uvedených autorov významné pre obdobie hospodárskej krízy. Jasné ekonomické argumenty klasickej ekonomickej školy na otázky regulácie, ktoré nastoluje kríza.