Problémy zavedenia eura v SR - Veselovská, Stanislava, 1957-
Vstupom Slovenskej republiky do menovej únie sa odstránili náklady na výmenu korún za eurá pri medzinárodných obchodoch a zvýšila sa aj cenová transparentnosť. Ceny v eurozóne sa čiastočne približujú, i keď nie sú úplne totožné, vplýva to na zvýšenie konkurencie. Jedným z hlavných prínosov je odstránenie kurzového rizika voči euru. Slovensko sa stalo členom jednotnej menovej politiky Európskej únie.