Podporné programy pre financovanie klastrov na Slovensku a v Českej republike - Hičák, Štefan, 1983-
Klastre sú na Slovensku a v ČR pomerne málo využívaným nástrojom, ktorý však nadobúda v čase globalizácie nový rozmer a predstavuje tak fenomén budúcnosti. Financovanie klastrov v SR a v ČR je vo svojich počiatočných štádiách a nedosahuje úroveň vyspelých krajín ani kvantitou, ani kvalitou.