Alternatívne ukazovatele merania výkonnosti ekonomiky - Kováčiková, Petra
Popis alternatívnych ukazovateľov, ktoré sa používajú na meranie výkonnosti ekonomiky, nakoľko dokážu lepšie vypovedať o stave danej ekonomiky. Popis týchto ukazovateľov: reálny hrubý domáci dôchodok, čistý ekonomický blahobyt, indikátor udržateľného blahobytu, indikátor skutočného pokroku, ukazovateľ ľudského rozvoja. Odlišnosti oproti ukazovateľu hrubého domáceho produktu.