Medzinárodná spolupráca v zdravotníctve - Pechová, Michaela, 1977-
Zjednocovací proces v Európe a globalizácia svetovej ekonomiky zasahujú aj do sociálnej oblasti a do poskytovania zdravotnej starostlivosti. Základné princípy a ciele pre zdravotníctvo a medzinárodnú spoluprácu v tejto oblasti sú obsiahnuté v dokumentoch medzinárodných inštitúcií ako sú Svetová zdravotnícka organizácia a Európska únia.