Dynamic Knowledge Trajectories in Regions. A New Paradigm for Design of the Development Policy? - Rehák, Štefan, 1974-
Nové koncepčné smery v priestorových dimenziách ekonómie poznatkov. Nové vedomosti o význame poznatkov v regionálnej ekonómii smerujú k novej paradigme tzv. poznatkovej dynamiky, ktorá ďalej rozvíja myšlienky inovačných koncepcií z 90. rokov. Vznik nových poznatkov má čoraz viac kombinačný charakter, ktorý je založený na kombinovaní poznatkov z rôznych sektorov, alebo vedeckých disciplín. Nová dynamika rozvoja regiónov bude založená na kombinovaní poznatkov, pre ktoré je charakteristická kognitívna blízkosť.