Kľúčovým cieľom je cenová stabilita - Sotník, Alexander
Makroekonómia študuje správanie sa ekonomiky ako celku. História makroekonómie. Medzi makroekonomickými činiteľmi nevyhnutne existujú vzájomné väzby. Spomedzi všetkých makroekonomických dilem je najkomplikovanejší substitučný vzťah medzi nezamestnanosťou a infláciou. Nezamestnanosť a vysoká inflácia plodia ekonomické ťažkosti a sociálny nepokoj.