Svetové poisťovne očakávajú v roku 2010 oživenie trhu - Adamčíková, Zdenka
Rok 2009 náročný aj pre poisťovne - dôsledok hospodárskej krízy. Očakávané oživenie v nasledujúcom roku. Poistenie v námornej doprave - zvyšovanie tzv. pirátskej dane. Najväčšia zaisťovacia spoločnosť v námornej doprave - Lloyd´s of London. Atypický trh a atypické poistky. Poistenie poisťovní. Najväčšie zaisťovne na svete v r. 2009. Najväčšie poisťovne na svete v r. 2009 (z hľadiska trhovej hodnoty). Z histórie poisťovníctva.