Súčasná finančná kríza z pohľadu teórie regulovania - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Osobitosti trhu nehnuteľností. Analýza trhu hypotekárnych úverov. Hypotéza finančnej nestability H.P. Misnkého, jej rozvinutie a aplikácia v teórii regulovania. Zvrat vo vývoji konjunktúry. Vývoj cien nehnuteľností v USA.