Sú daňové raje nástrojom daňovej optimalizácie? - Teplická, Katarína
Medzinárodné daňové plánovanie a daňová optimalizácia prostredníctvom "offshore" spoločností. Daňové špekulácie a využívanie medzier v daňových zákonoch. Ekonomická legislatíva štátov a podnikateľské aktivity do daňových rajov. Stanovisko Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).