Medzery vo vývoji hodnoty akcie - Markovič, Peter, 1974-
Kvantifikácia účtovnej a vnútornej hodnoty a trhovej ceny akcie a skúmanie ich vzájomného vzťahu. Odhaľovanie vzájomných disproporcií a vysvetľovanie príčin ich vzniku je predmetom tzv. gap analýzy - analýzy medzier vo vývoji hodnoty akcie. Vzájomný vzťah medzi vnútornou hodnotou akcie a jej trhovou cenou ako medzera č. 1. Vzájomný vzťah medzi trhovou cenou akcie a jej účtovnou hodnotou ako medzera č. 2.