Nobelova cena za ekonomii po jedenačtyřicáté
Dňa 12.októbra 2009 sa udeľova po štyridsiaty prvý raz Nobelova cena za ekonómiu. Tento rok sa podelili o prvenstvo dvaja ekonómovia z USA. Práca Elinor Ostrom a Olivera Williamsona.