V novom zákone o sťažnostiach sa mení príslušnosť orgánov na vybavovanie sťažností
Súčasná právna úprava - zákon č. 152/1998 Z.z. o sťažnostiach v znení zákona č. 164/2008 Z.z. Najdôležitejšie zmeny. Nový zákon by mal nadobudnúť účinnosť 1. 1. 2010.