Generace Y na trhu práce - Rezlerová, Jaroslava
Každá generácia má svoje špecifiká, ktorými sa chce odlíšiť od tej predchádzajúcej, ktorú konštruktívne aj spontánne kritizuje. Označenie jednotlivých generácií, ktoré sú výrazné a špecifické svojim správaním sa dá chronologicky vymedziť. Mladí ľudia narodení po roku 1976 sú označovaní ako Generácia Y. Aké sú ich rysy, ako sa správajú v spoločnosti a v pracovnom prostredí. Ak je organizácia schopná načúvať potrebám Generácie Y, pomôže jej to nájsť spôsob, ako rozvíjať schopnosti všetkých svojich zamestnancov.