Bilance východního rozšíření (2004-2009): přínos pro obě strany - Urban, Luděk
Bilancia uplynulých piatich rokov od posledného rozšírenia Európskej únie. HDP Európskej únie sa zvýšil iba o 7 percent. Nikdy pred tým nevstúpili do EÚ krajiny s takou nízkou ekonomickou úrovňou a tak zásadne odlišným politickým systémom. Vznikli nové príležitosti pre staré krajiny. Príležitosti pre investície v nových členských krajinách. Odpoveď na otázky - ako dopadla hospodárska kríza na nové členské krajiny a ako ovplyvní súčasná situácia rozhodovanie o ďalšom rozšírení Európskej únie.