Krize jako trest za umělé urychlování globalizace? - Foltýn, Jaroslav
Hospodárska kríza a jej vzťah ku globalizácii. Globalizácia a polycentrizmus. Trend a prognóza vývoja HDP v mladých ekonomikách a rozvojových krajinách oproti hospodársky vspelým štátom. Tempo ekonomického rastu štátnych zoskupení a vybraných krajín v retrospektíve a prognóza tempa ekonomického rastu v roku 2009. Globálne problémy. Tzv. nový regionalizmus.