Globalizace a deglobalizace světového hospodářství - Fárek, Jiří
Globalizácia z dlhodobého hľadiska - cesta k efektívnosti a ku konkurencieschopnosti. Riziká deglobalizácie. Potenciál deštrukčných vplyvov v nerovnováhe medzi národnými hranicami vymedzenou pôsobnosťou vládnych orgánov a globálnou povahou a prepojenosťou trhov. Otázka ďalšieho vývoja globalizácie. Výzvy k podpore vyrovnanejšieho hospodárenia hlavných skupín krajín, k presadzovaniu nedeformovaného trhového prostredia a k lepšej regulácii finančného sektora.