Dominikánská republika - kolébka španělské kolonizace Ameriky - Chalupa, Petr
Najväčší geografický objav v dejinách ľudstva. Krištof Kolumbus a Dominánska republika. Indiáni - pôvodní obyvatelia ostrova. Pestrý pôvod obyvateľov krajiny. Santo Domingo - hlavné mesto Dominikánskej republiky. Bohatá príroda, skromné hospodárstva. Svojou pestrosťou a rôznorodosťou prírodných podmienok má krajina predpoklady pre rozvoj turistiky.