Náhorný Karabach - nevyriešený problém Zakaukazska - Omasta, Štefan
Geografická poloha Náhorného Karabachu. O túto oblasť bojujú medzi sebou Arménsko a Azerbajdžan. História a pozadie vzniku konfliktu. Vojnový konflikt mezi Arménskom a Azerbajdžanom. Snaha OBSE o sprostredkovanie prímeria. Turecký, Iránsky, západný a ruský faktor a Arménsko. Vzťahy Arménska a Gruzínska. Náhorný Karabach - kľúč k jednotnému Kaukazu a vízie do budúcnosti.