[Zobrazovanie funkčných závislostí v Exceli] - Kita, Pavol
Recenzia na knižnú publikáciu autorov Arnolda Dávida a Františka Pellera „Zobrazovanie funkčných závislostí v Exceli“.Svojím zameraním môže byť inšpiráciu najmä pre pracovníkov hospodárskej praxe, manžérov rôznych špecializácií, vedecko-výskumných pracovníkov, študentov z oblasti ekonómie, ako aj pre ostatnú verejnosť, ktorá sa zaujíma o Excel. Hlavnou myšlienkou je návod, ako využiť matematiku ako nástroj riešenia praktických úloh, s ktorými je možné sa v praxi stretnúť. Publikácia vysvetľujúcim spôsobom rieši otázky aplikácie funkčných závislostí medzi dvomi alebo tromi veličinami. Bohatosť aplikácií a príkladov z hospodárskej praxe postihuje súbor pojmov v súvislosti s koncepciou publikácie, realizáciou postupov a ich využitím hlavne v príslušnej oblasti.