Seriál : O riadení úverového rizika - Pilch, Ctibor, 1957-
Úverové riziko ako najvýznamnejšie bankové riziko a jeho riadenie, ktoré má rozhodujúci význam pre úspech banky. Môže byť definované ako riziko, že druhá strana (klient alebo obchodný partner) vo finančnej transakcii nebude postupovať podľa ustanovenia a podmienok zmluvy a tým spôsobí držiteľovi aktíva finančnú stratu. Úverové riziko je prítomné vo všetkých súvahových aktívach, trvá po celú dobu úverového vzťahu. Príčiny úverového rizika .