Socio-economic Indicators of Sustainable Development - One Opportunity for Statistical Analysis - Pardelová, Ružena
Trvalo udržateľný rozvoj je dlhý, komplexný, synergetický a objektívny proces, ktorý ovplyvňuje všetky oblasti života. Indikátory trvalo udržateľného rozvoja. Definícia a meranie indikátorov sociálno-ekonomického vývoja. Možnosti analýzy trvalo udržateľného rozvoja. Analýza indikátora HDP per capita vo vybraných krajinách. Hodnotenie výsledkov analýzy.