Hegelova téza o nefilozofickosti a nevedeckosti súdobej teológie a jej následky - Šajda, Peter
Konflikt hegelovskej filozofie náboženstva so súdobou teológiou a téma špekulatívnej mystiky. Protestantská kritika špekulatívnej mystiky a Hegelovej filozofie náboženstva.