Ekonomika poľnohospodárstva a jeho výrobkov - Chrastinová, Zuzana
Ekonomický vývoj slovenského poľnohospodárstva po vstupe SR do EÚ a prijatí SPP. Účasť poľnohospodárstva na národnej ekonomike, ekonomická efektívnosť jednotlivých právnych foriem podnikania a výrobkových odvetví. Zlepšujúca sa dôchodkovosť odvetvia, ale pretrvávajúca diferenciácia poľnohospodárskych podnikov. Ekonomiku výrobkov významne ovplyvňujú ceny vstupov, intenzita a úžitkovosť výroby, realizačné ceny, ale aj úroveň priamych podpôr EÚ a národných podpôr.