Modelovanie multifunkcionality poľnohospodárstva na regionálnej úrovni - Božík, Marian
V uplynulom období prostriedky II. piliera SPP EÚ neboli efektívne využívané na substitúciu neefektívnych poľnohospodárskych aktivít v diverzifikácii do nepoľnohospodárskych aktivít. Výroba je utlmovaná a rast jej efektívnosti je dosahovaný znižovaním zamestnanosti a nie objemom výroby. Tvorba čistej pridanej hodnoty je zabezpečovaná najmä dotáciami. V regiónoch sa zvyšuje miera zadlženia. Modelová prognóza v horizonte roku 2015.