Trendy v úprave vody - Munka, Karol
Vodárenstvo patrí medzi konzervatívne odvetvia, zavádzanie nových technológií v ňom prebieha postupne a relatívne pomaly. V poslednej dobe sa tento charakter vodárenstva mení. Súvisí to s prísnejšími požiadavkami na kvalitu vody, objavovanie sa nových znečisťujúcich látok a mikroorganizmov, ale aj s technickým pokrokom a vývojom nových technológií. Popis už uplatnených nových technológií ako aj perspektívnych postupov, ktoré by sa mali v budúcnosti uplatniť.