Standardní model pro nový režim regulace pojišťovnictví Solventnost II - Šimonová, Kamila
Dôležitá úloha európskeho poisťovníctva - nastavenie pravidiel pre výpočet solventnosti a ocenenie technických rezerv európskych poisťovní a zaisťovní. Direktíva Solventnosť II a jej implementácia. Vývoj štandardného modelu v rámci QIS (Quantitative impact studies). Solventnostná kapitálová požiadavka (SCR - Solvency capital requirement). Minimálna kapitálová požiadavka (MCR - Minimum capital requirement).