Samospráva obcí - Kubincová, Soňa
Vymedzenie samosprávy obce. Legislatívna úprava. Obec a vyšší územný celok financujú svoje potreby. Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce - orgánmi obce, hlasovaním obyvateľov obce, verejným zhromaždením obyvateľov obce. Náplň činnosti obce, jednotlivé činnosti, ktoré obec vykonáva.