Regulace pojišťovnictví v Evropské unii systém finanční regulace - Mesršmíd, Jaroslav
Systém finančnej regulácie v poisťovníctve. Oceňovanie technických rezerv. Pravidlá pre technické rezervy neživotného poistenia. Pravidlá týkajúce sa matematických rezerv v životnom poistení. Kategória prijateľných aktív kryjúcich technické rezervy. Analýza investičných pravidiel. Kapitálové požiadavky - požiadavka miery solventnosti. Rozvoj európskych solventnostných pravidiel.