Riadenie kvality výučby z hľadiska rozvíjania kľúčových kompetencií pre učenie sa - Blaško, Michal
Zmysel a cieľ kvalitného vzdelávania. Pasívne učenie. Aké podmienky v škole spôsobujú pasívnosť a nezáujem žiaka o učenie. Aktívne učenie sa. Učebné kompetencie pre učenie sa ako sa učiť. Najdôležitejšie vedomosti, zručnosti a postoje. Stratégie výučby. Indikátory dosiahnutia úrovne kompetencií pre učenie sa absolventa strednej školy. Odporúčania pre zmeny v riadení školy.