Inštitúcie EÚ - poradné orgány - Tkáč, Vojtech
Právna charakteristika poradných orgánov. Hospodársky a sociálny výbor a Výbor regiónov. Pôsobnosť Hospodárskeho a sociálneho výboru a Výboru regiónov. Zloženie, právomoci a postavenie výborov. Štatistický úrad EÚ - Eurostat. Financovanie EÚ a fondy. Európsky fond pre regionálny rozvoj. Európsky sociálny fond. Pomoc a podpora z európskych zdrojov. Ďalšie organizačné zoskupenia pôsobiace v rámci EÚ. Adresy.