Inflačné cielenie a jeho význam - Poláčková, Hana, 1968-
Pojem inflácia. Rôzne teoretické koncepcie a návrhy praktických riešení inflácie. Teoretické názory Keynesa. Monetarizmus. Dôsledky globálnej ekonomickej krízy v súčasnosti. Úloha Európskej centrálnej banky. Inflačné cielenie ako režim menovej politiky prvýkrát zavedený na Novom Zélande v roku 1990. Uplatňovanie politiky inflačného cielenia. Politika inflačného cielenia v Slovenskej republike.