Zmeny v správaní komerčných bánk menej úverov znížilo aktivitu a spôsobí pokles ekonomických ukazovateľov - Moravčíková, Elena, 1967-
Finančný šok a dianie na svetových finančných trhoch. Dôležité ukazovatele v národnej ekonomike Slovenska. Úvery ako hybná sila podnikov. Hlavné dôvody zníženia objemu úverov koncom roku 2008. Podpora a opatrenia úverovania podnikov. Štátna pomoc komerčným bankám.