Sociology in Central and Eastern Europe or East European sociology: historical and present - Mucha, Janusz
Charakteristika regiónu strednej a východnej Európy (SVE). Sociológia a jej historický vývoj v regióne a súčasnosť začínajúca rokom 1989. Článok sa sústreďuje prevažne na Poľsko, ale ostatné krajiny SVE nezanedbáva.