Prehľad vývoja foriem hospodárskej evidencie od najstarších čias - Feketeová, Renáta, 1974-
Prvopočiatky hospodárskej evidencie. Účtovníctvo ako forma hospodárskej evidencie. Prvopočiatky účtovnej evidencie. Prvopočiatky a sústavnosť účtovných záznamov. Účet ako písomná forma účtovných záznamov. Prvé tlačené diela o účtovníctve. Povinnosť vedenia účtovníctva. Súčasnosť hospodárskej evidencie.