Europeanization of political parties: redefining concepts in a united Europe - Henderson, Karen
Europeizácia - "poevropštenie" je termín často používaný, ale ťažko definovateľný. Europeizácia a jej vplyv na politické strany . Europeizácia a zmena strany. Začlenenie sa do Európskej únie môže mať vplyv na štruktúru, program, ale aj samotný model systému strany. Europeizácia politických strán v nových členských štátoch.