Monopoly centrálních bank a emise peněz - Revenda, Zbyněk
Analýza postavenia centrálných bánk a pravdepodobnosť nahradenia súčasného systému systémom plného krytia peňazí, v ktorom nemusí existovať centrálna banka. Charakteristika podstaty súčasného dvojstupňového systému. Analýza činnosti centrálnych bánk. Problematika rezerv a emisií bezhotovostných peňazí. Možnosti nahradena nekrytých peňazí krytými zlatom, a to predovšetkým z pohľadu množstva dostupného zlata.