Ekonomické vzdelávanie na gymnáziách cez prizmu školskej obsahovej reformy v SR - Novák, Jaromír, 1978-
Analýza zmien v rámci všeobecnovzdelávacej zložky stredoškolského vzdelávania. Všeobecné ekonomické vzdelávanie na gymnáziách. Reformy a žiadúca podoba ekonomického vzdelávania na gymnáziách. Porovnanie s ostatnými strednými školami. Súčasné potreby hospodárskej praxe.