Ktorá právna forma spoločnosti je najvýhodnejšia? - Mikócziová, Jana
Dôležité kritériá pri voľbe právnej formy spoločnosti. Zhodnotenie možností financovania základných právnych foriem podnikania, ich vzájomné porovnanie a zhrnutie ich najdôležitejších výhod a nevýhod. Ide o právne formy podnikania: podnik jednotlivca, verejná obchodná spoločnosť, komanditná spoločnosť, spoločnosť s ručením obmedzeným, akciová spoločnosť.