Využitie ukazovateľa EVA pri medzipodnikovom porovnaní - Markovič, Peter, 1974-
Spojenie ukazovateľa EVA s finančnou štruktúrou podniku a porovnanie s inými podnikmi s cieľom odhalenia pozitívnych alebo negatívnych vplyvov na vlastníkov. Vstupné údaje stanovenia nákladov kapitálu a ukazovateľa EVA. Stanovenie nákladov kapitálu (WACC). Vyčíslenie ukazovateľa EVA štandardným spôsobom. Relativizácia ukazovateľa EVA.