Reálny ekonomický cyklus v podmienkach nedokonalého fungovania kapitálového trhu - Dujava, Daniel
Vplyv nedokonalej pružnosti úrokovej miery na kapitálovom trhu na blahobyt v prípade, že je ekonomika vystavená náhodným technologickým šokom. Pomocou jednoduchého RBC /reálneho ekonomického cyklu/ modelu kalibrovaného na podmienky Slovenskej republiky autor identifikuje základné faktory, ktoré vplývajú na potrebu pružnej úrokovej miery. Model predpovedá významný vplyv elasticity substitúcie výrobných faktorov, ako aj perzistencie a intenzity technologických šokov na straty blahobytu v podmienkach nedokonale fungujúceho kapitálového trhu.